dissabte, 13 d’abril del 2013

HC Ripoll, 3 - Girona, 2

El Girona HC jugara la temporada vinent a la primera nacional catalana d'hoquei patins, després d'una temporada rodona. De moment encara no és matematic però serà qüestió de poques setmanes. En tot cas aquest dissabte no va ser superior a un Ripoll que va jugar-li de tú a tú, que l'hagués pogut golejar, i que malgrat tot també hauria pogut perdre dos punts si als darrers minuts el Girona hagués tingut més encert, o si Baget no hagués fet el seu millor partit de la temporada.
El partit va començar bé pel Ripoll, que malgrat la duresa inicial dels jugadors gironins, va avançar-se en el marcador amb un gol de Joan Torrents a passada de Ferrer (m.6). El mateix Ferrer hagués pogut ampliar l'aventatge si hagués transformat una falta directa a favor. Tot i jugar en inferioritat el Girona va arrencar una exclusió de Joan Torrents, i va marcar la falta directa que va disposar (m.22). El Ripoll va seguir tenint més ascendent en el joc, i va gaudir de bones ocasions que el porter visitant va tenir prou habilitat en aturar. Abans del descans Ivan Mora va fer el 2 a 1 (m.22), en una contra conduïda per Comas. Amb aquest resultat es van retirar tots dos equips al vestidor. Van fer-ho amb enrenou, després que el tècnic gironí protagonitzés una acció poc esportiva a la zona de banquetes.
La represa va estar marcada per un gol matiner de Comas (m.28), que gràcies a la seva velocitat va fer un gol estil Recio per darrera la porteria visitant. Després que aquest mateix jugador enviés una bola al pal, i Ivan Mora disposés d'un penal que li va aturar el porter gironí, el Girona també va errar una falta directa a favor. L'arbitre, que més aviat va ser poc casolà, va pitar un penal a favor del Girona, que un Baget motivadíssim va aturar. El Ripoll tampoc va tenir el seu dia a pilota parada, i Arxé primer i Vergés als darrers minuts, van errar les faltes directes que van xutar. Amb una mica més d'encert el Ripoll no hauria hagut de patir als darrers minuts, quan el Girona es va abocar sobre la porteria ripollesa. Amb l'empenta els visitants -malgrat còrrer riscos en defensa que el Ripoll no va aprofitar- va aconseguir reduïr l'aventatge amb un gran remat dins de l'àrea. Els tres darrers minuts van ser de gran pressió visitant, amb xuts constants des de qualsevol lloc de la pista. La bona defensa local i algun pal, van evitar un empat que no hauria estat just pels mèrits d'aquest partit.
Un cop acabat l'enfrontament van produïr-se les lamentables incidències producte del resultat. Algun jugador gironí va buscar reiteradament enganxar-se amb els seus rivals, que van evitar la gresca. Quan finalment, després d'un parell de minuts de ximpleries, van retirar-se de la pista, un dels jugadors del Girona va encarar-se amb el públic local, es va esverar més del compte, i va sortir disparat en direcció a la graderia amb ànim poc dialogant. Afortunadament van aturar-lo, fet que no va evitar un episodi desagradable d'insults entre la graderia i el conjunt visitant, que es va mostrar una mica més irritable del què realment calia. En el mateix sac s'hi pot incloure algun aficionat visitant, que va baixar a l'àrea de banquetes a fer el pinxo, després d'haver estat bona part del partit incordiant també a la graderia. Detalls colaterals que segur que no trascendiran federativament, clar.
En resum, grandíssima victòria ripollesa, i l'enhorabona a tots els jugadors i equip tècnic. I felicitar anticipadament també al Girona HC per un ascens merescut, encara que aquest dissabte determinats membres de la seva expedició no van estar massa a l'alçada d'un partit digne de categories superiors.
HC Ripoll: Baget, Ferrer, Arxé, Joan Torrents (1), Vergés, Ivan Mora (1), Comas (1), Marín, Camprubí i Adria Torrens (ps).